Duurzaamheid

Verpakking

Bij Biolovers proberen wij onze producten zo duurzaam mogelijk te verpakken en te verzenden. Hierbij maken we gebruik van recycled karton en biologisch afbreekbare groene vulkorrels om de producten tijdens transport te beschermen.

De  groene vulkorrels zijn volledig gemaakt van natuurlijke grondstoffen: lucht, water en plantaardig zetmeel. Daardoor zijn deze, zoals bevestigd door het Fraunhofer Instituut, binnen een korte periode onschadelijk biologisch afbreekbaar.
De vulkorrels kunnen opnieuw worden gebruikt, worden afgevoerd of worden gecomposteerd en zijn volledig oplosbaar in water.

Indien we plastic gebruiken, is dit recycled verpakkingsmateriaal en mag dit bij het plastic afval.

Groene Vulkorrels

Groene Vulkorrels

CO2 compensatie

Voor onze klanten die een steentje bij willen dragen bieden wij ook de mogelijkheid om de CO2 van de bestelling te compenseren.
Tijdens het afrekenen kun je tegen een kleine vergoeding je aankoop klimaat neutraal maken, hiervoor werken wij samen met CO2OK.

Hoe werkt CO2 compensatie?

Bekijk de website van CO2OK voor meer informatie.

Groene Post

Wij versturen alle pakketjes met Groene post van PostNL. Hierbij compenseren wij als Biolovers extra de CO2 die wordt uitgestoten door het ontvangen, en verzenden van onze pakketjes. Meer lezen, klik hier voor de website van PostNL.

Wilt u zelf extra bijdragen aan de CO2 uitstoot van uw pakket? Dan kan dit in de check-out.

Voer zoekwoord in en druk op ENTER

Winkelmand