Posted in Recepten

Herfst Pompoensoep met Gember

Deze heerlijke romige, iets pittige, pompoensoep is volledig veganistisch en kun je uitbreiden tot een maaltijd door een paar sneetjes toast toe te voegen.

Ingrediënten:

450 gram pompoen (vers of diepvries)
170 gram aardappel (2 stuks)
1 middelgrote ui (ongeveer 100 gram)
2 teentjes knoflook
5 gram verse gemberwortel
1 groente-bouillonblokje
500 ml water

Materiaal:

Pan van minimaal 2 liter met deksel
Staafmixer of blender

Voorbereiding:

1. was de aardappels en snijd deze in stukjes
2. gebruik je verse pompoen? schil de pompoen en snijd deze in kleine stukjes. je kunt ook diepvries pompoen gebruiken die zijn vaak al voorgesneden.
3. haal de schil van de ui en snijd de ui in kleine stukjes
4. ontvel de knoflookteentjes. pers de knoflook in een knoflookpers of snijd deze in kleine stukjes.
5. snijd de gember in 2 kleine blokjes van ongeveer 1×1 cm. kleiner mag ook.

Methode:

1. verhit de zonnebloemolie in de pan en fruit de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten
2. voeg het bouillonblokje en water toe
3. breng het geheel aan de kook, en kook 2 minuten door. zorg dat het bouillonblokje oplost.
5. voeg aardappel en pompoen toe
6. breng aan de kook en laat 20 minuten doorkoken op een laag vuur.

7. laat de soep 30 minuten afkoelen met de deksel er op alvorens te blenden in een blender of met de staafmixer.

Maak er een maaltijd-lunch van

Voeg toast toe om van deze herfst-soep een maaltijd te maken.

Methode Toast:

1. plaats een vel bakpapier op een oven-rooster
2. leg het brood op het bakpapier
3. besprenkel de sneetjes met olijfolie aan de bovenzijde
4. strooi peper en zout over de sneetjes heen
5. plaats onder de gril op hoge temperatuur tot het brood bruin van kleur is (naar wens)

Ingrediënten Toast:

2 sneetjes speld-brood per persoon
olijolie
peper
zout

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

Voer zoekwoord in en druk op ENTER

Winkelmand