Proviform

Omega 3-6-9 complex 1200 mg

90sft

€ 25,34
€ 29,80
Op voorraad
Aantal

Omega 3-6-9 Complex 1200 mg - Proviform

Proviform Omega 3-6-9 Complex 1200 mg - Vetzurenpreparaat

Natuurzuivere combinatie visolie, vlaszaadolie en borage-olie
Borage-olie bevat een hoog gehalte omega GLA
Moleculair gedistilleerde visolie voor gegarandeerde zuiverheid

De meeste mensen consumeren onvoldoende hoeveelheden essentiële vetzuren in de dagelijkse voeding. Dit komt mede door de industrieel bewerkte voeding en de hoeveelheid verzadigde vetten en transvetten. Deze disbalans kan gevolgen hebben voor de gezondheid. De hedendaagse voeding bevat meer dan voldoende vetten, maar niet de essentiële vetten die van belang zijn voor het lichaam. Het is daarom belangrijk de verhouding van de juiste vetzuren in balans te krijgen. Dit is tot op zekere hoogte mogelijk door aanpassingen te doen in het dieet.

Er zijn twee types essentiële vetzuren, omega-3 en omega-6. Deze zijn van belang om een goede gezondheid te behouden. Onder omega-3 vetzuren vallen onder andere alfalinoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en decosahexaeenzuur (DHA). ALA komt voor in plantaardige producten en heeft een beperkte omzetting naar EPA en DHA. EPA komt enkel voor in vette vis en DHA komt voor in zowel vette vis als in algen.

Omega-6 vetzuren zijn onder andere linolzuur (LA) en gammalinoleenzuur (GLA). Beide zijn plantaardig. De hedendaagse voeding bevat teveel linolzuur (6% in plaats van de 1% die wordt aanbevolen). Dit zorgt voor een verhoogde omzetting naar arachidonzuur (AA) wat voor klachten kan zorgen. Het vetzuur gammalinoleenzuur kan de balans in de verhouding tussen de omega-6 vetzuren herstellen.

Gammalinoleenzuur is een vrij zeldzaam vetzuur, dat van nature voorkomt in zaden van de teunisbloem, borage en zwarte bessen. In kleine hoeveelheden zit het onder andere ook in zonnebloem- en sesamolie. Het lichaam kan het zelf ook aanmaken uit linolzuur. Stoffen die helpen bij deze omzetting zijn vitamine B6, vitamine C, vitamine E, selenium, zink en magnesium. GLA is een omega-6 vetzuur dat in het lichaam met behulp van de vitaminen B3, B6 en C wordt omgezet in de prostaglandinen 1 en 3. Sommige mensen kunnen linolzuur onvoldoende omzetten in GLA en zijn daarom aangewezen op één van de twee belangrijkste bronnen van GLA: teunisbloemolie en borage-olie. Borage-olie bevat in vergelijking met teunisbloeolie een zeer hoog gehalte GLA.

Proviform Omega 3 visolie wordt altijd getest op zware metalen. Zuiverheid van deze visolie wordt onder andere verkregen door het moleculair distillatieproces. Proviform visolie is de beste garantie voor visolie in de meest zuivere vorm.

Samenstelling per 3 softgels   RI*
Borage Olie (228 mg GLA) 1200 mg  
Visolieconcentraat
uit ansjovis (Engraulis ringens), sardines (Sardinops sagax),
en/of makreel (Trachurus symmetricus)
1200 mg  
Vlaszaadolie (212 mg ALA)  1200 mg  

Totaal Omega Vetzuren:
Omega 3:  996 mg
Omega 6:  756 mg
Omega 9:  462 mg
EPA: 216 mg - DHA: 144 mg 

   
Vitamine E (10 IE) (D-alfa-tocoferol) 10 mg-TE 84%
*​RI: referentie inname.    

Ingredienten
Vetzuren uit borageolie, vlaszaadolie en VISolie, rundergelatine capsule, stabilisator (glycerine), Vitamine E (SOJA)

Gebruik
1 tot 3 softgels per dag tijdens de maaltijd.

Fabrikant
Proviform
Postbus 92
4600 AB Bergen op Zoom

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Proviform
Proviform
Omega 3-6-9 complex 1200 mg
8717677126576
90sft
chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Proviform
Omega 3-6-9 complex 1200 mg 90sft

€ 29,80 € 25,34