• -€ 4,23

Nutri-tide NT

€ 4,23 korting
€ 38,72 € 42,95
Inclusief belasting
Nucleotiden Nutri-tide NT

check Op voorraad: minder dan 10 stuks beschikbaar

Nutri-tide NT is van al onze nucleotide-producten het meest “therapeutische” nucleotide-product. Het hoofdbestanddeel zijn de nucleotiden. De combinatie met vitaminen, aminozuren en kruiden kan naar eigen professioneel inzicht worden ingevuld.   

Nucleotiden zijn het meest bekend als de bouwstenen van DNA en RNA. Het DNA-molecuul bestaat uit nucleotiden waarvan de suikercomponent deoxyribose is en het RNA-molecuul bestaat uit nucleotiden waarin de suiker ribose is. De meest voorkomende nucleotiden zijn verdeeld in twee groepen, purines en pyrimidines genaamd, gebaseerd op de constructie van hun stikstofhoudende basen. In DNA, omvatten de purine basen adenine (A) en guanine (G), terwijl de pyrimidine basen thymine (T) en cytosine (C) zijn. RNA omvat adenine, guanine, cytosine en uracil (U) in plaats van thymine. Thymine wordt geproduceerd door het toevoegen van een methylgroep aan uracil. 

Nucleotiden worden gevonden in lage niveaus met een lage biologische beschikbaarheid in onze huidige, moderne voeding. Meer dan 80% van de nucleotiden, die afkomstig zijn van voedsel, zijn van de purinevorm. Dit betekent dat een tekort aan nucleotiden in de voeding over het algemeen de pyrimidinevorm heeft. De opname van nucleotiden uit voedsel is beperkt omdat nucleïnezuren in de cellen goed beschermd zijn. Er is slechts 5-15% opname uit voedsel. Aangevulde nucleotiden die vrij (onbeschermd) beschikbaar zijn, hebben een veel betere opname in de darm. Hun opname is 80-90%. 

Er zijn vier manieren waarop het lichaam de nucleotiden kan verkrijgen: nieuw samengesteld in het lichaam uit aminozuren of glucose, gered uit de afbraak van het lichaamseigen DNA en RNA, opgenomen uit de voeding, in de vorm van een voedingssupplement. 

Nutri-tide®NT is een uniek product. Het zorgt voor een evenwichtige aanvoer van nucleotiden naar de plaats van de bestemming. Het bevat zowel pyrimidine als purine basen.

Samenstelling per dagdosering van 1 gram
(= 1 maatschepje)
 
Aminozuren  
Gestandaardiseerde 5'-ribonucleotiden van gezuiverd gistextract 530 mg
Aanvullende actieve voedingstoffen  
Inositol 238 mg

Ingredienten
5'-ribonucleotiden/RNA (geconcentreerd extract van Saccharomyces cerevisiae) inositol, drager (maltodextrine)

Gebruik
Neem dagelijks 1 schepje (1 gram) of volg het advies van uw arts / therapeut. Oplossen in water, sap of smoothie.

Niet gebruiken bij jicht, na orgaantransplantatie of bij gebruik van immunosuppressiva.

Droog en bij kamertemperatuur bewaren.

Fabrikant
CellCare Supplements
Midden Engweg 43
3882 TS Putten

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

 

225122

Datasheet

Merk
Nucleotiden
Inhoud
45g

Specifieke referenties

ean13
5065000178635
Nieuw
chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.
Laden..