Verpakking

Bij Biolovers proberen wij onze producten zo duurzaam mogelijk te verpakken en te verzenden. Hierbij maken we gebruik van recycled karton en biologisch afbreekbare groene vulkorrels om de producten tijdens transport te beschermen.

De  groene vulkorrels zijn volledig gemaakt van natuurlijke grondstoffen: lucht, water en plantaardig zetmeel. Daardoor zijn deze, zoals bevestigd door het Fraunhofer Instituut, binnen een korte periode onschadelijk biologisch afbreekbaar.

De vulkorrels kunnen opnieuw worden gebruikt, worden afgevoerd of worden gecomposteerd en zijn volledig oplosbaar in water.

Groene-Vulkorrels.png

Plastic (luchtkussens)

Indien we plastic gebruiken, is dit recycled verpakkingsmateriaal en mag dit bij het plastic afval. Om de producten te beschermen tijdens transport vullen we grote pakketten op met luchtkussens, deze zijn super licht en hebben daarom nauwelijks impact op het gewicht bij transport.De duurzame luchtkussentjes zijn gemakkelijk opnieuw te gebruiken en kunnen gerecycled worden.

Luchtkussenzakjes.png

Papieren vulmateriaal

  • Recyclebaar kraftpapier
  • Is gemaakt van 100% gerecycled materiaal
  • Kan volledig worden gerecycled
  • Beschermt producten betrouwbaar dankzij dezelfde verpakkingseigenschappen als conventioneel kraftpapier

RE-USE: Dankzij de buitengewone kwaliteit van het papier, kunnen de papieren buffers meerdere keren worden gebruikt.

REDUCE: Papier met gerecyclede bestanddelen. Hierdoor wordt de recyclingkringloop efficiënt gebruikt. Door de productie van de smallere rollen GE-papier is tot wel 20% minder water en energie vereist.

RECYCLE: Papieren buffers van maken deel uit van de recyclingkringloop voor papier en zijn voor 100% recyclebaar. Maakt geen gebruik van gecoat papier. Verwijdering via bestaande recyclingvoorzieningen levert een bijdrage aan het gebruik van primaire grondstoffen. Voor het papier worden alleen inktsoorten gebruikt die door het recyclingbedrijf makkelijk kunnen worden verwijderd (ontinktingsproces).

PAPERplus® PAPILLON

CO2 compensatie

Voor onze klanten die een steentje bij willen dragen bieden wij ook de mogelijkheid om de CO2 van de bestelling te compenseren. Tijdens het afrekenen kun je tegen een kleine vergoeding je aankoop klimaat neutraal maken. Wilt u zelf extra bijdragen aan de CO2 uitstoot van uw pakket? Dan kan dit in de check-out.

Duurzame bezorging = netto nul CO₂

Wij versturen alle pakketjes met PostNL, hiermee dragen we als Biolovers bij aan duurzame bezorging. Vanaf 2022 worden alle post en pakket zendingen CO₂ gecompenseerd. Meer weten? Lees meer hierover op postnl.nl/duurzaambezorgd.

PostNL_Duurzaamheidslogo_3_zinnen.png

Zo bezorgt PostNL met netto nul CO2-uitstoot

Elektrische voertuigen

We bezorgen al 220 jaar bijna al onze briefpost te voet en op de fiets! En pakketten bezorgen we steeds vaker zoveel mogelijk elektrisch.

Groene brandstoffen

Als elektrisch bezorgen nog niet lukt vervangen we benzine en diesel voor groene brandstoffen.

Compenseren

Maar ook met al deze moeite stoten we nog steeds CO2 uit. Die resterende uitstoot compenseren we.

Netto nul CO2!

Zo bezorgen we jouw post en pakketten van deur tot deur met netto nul CO2.

Geen CO2-uitstoot

We willen vanaf 2030 helemaal geen CO2 meer uitstoten in het laatste stuk van onze post- en pakketbezorging: de route van het sorteercentrum naar jouw adres.

Donaties - Verander de Wereld met Ons: Jouw Aankoop Steunt Goede Doelen

Zo doneren wij in totaal 2% van onze omzet en proberen zo het verschil te maken voor een betere en socialere wereld. Artikelen die (ongeopend) retour komen doneren wij aan verschillende organisaties die deze producten goed kunnen gebruiken. Ook doneren wij een deel van de omzet aan verschillende goede doelen.

Onze Belofte aan de Gemeenschap: Doneren aan Goede Doelen

Laden..