• -€ 0,58

Pu-erh thee builtjes vegan

€ 0,58 korting
€ 5,32 € 5,90
Inclusief belasting
Pu erh tea builtjes
  • Merk: Purasana
  • Inhoud: 20st
  • EAN: 5400706501002

check Op voorraad: meer dan 25 stuks beschikbaar

Pu-erh thee classic is een gefermenteerde groene theesoort verrijkt met andere kruiden. De thee is tevens verrijkt met andere kruiden om de werking nog te versterken.

Pu-erh thee wordt gemaakt van de theestruik Camellia sinensis en komt oorspronkelijk uit de Chinese provincie Yunnan. Camellia sinensis is dus dezelfde theestruik waarvan groene thee gemaakt wordt. Het grote verschil tussen groene thee en pu-erh thee is het fermentatieproces. 
Wat pu-erh thee zo bijzonder maakt is het fermentatieproces. De thee wordt na het oogsten namelijk lange tijd gerijpt onder hoge luchtvochtigheid. Dit is anders dan groene thee, die na het plukken van de theeblaadjes alleen gedroogd wordt. Door het rijpen onder hoge luchtvochtigheid blijf er voldoende vocht en enzymen aanwezig voor fermentatie. Bij fermentatie zorgen schimmels en bacteriën voor het omzetten van stoffen in een product waardoor de geur, smaak of uiterlijk verandert.
Door het unieke fermentatieproces ontstaat de donkerrode kleur van de thee en de karakteristieke smaak. Pu-erh thee staat bekend om een volle, rijke en aardse tonen. De fermentatie kan maanden tot jaren duren. Hoe ouder de thee, hoe zachter de smaak.

Ingredienten
Pu-erh tea (Camellia sinensis), pepermunt (Mentha piperata), hibiscusbloem (Hibiscus sabdariffa), guldenroede (Solidago virgaurea), rozemarijn (Rosmarinus officinalis)

Gebruik
Theebuidel 3-4 minuten laten trekken in kokend water. 4 koppen thee per 24 uur.

Fabrikant:
Purasana NV
Heulestraaat 104
8560 Gullegem
België

 

Purasana
815211

Datasheet

Merk
Purasana
Inhoud
20st
Vegan
Ja

Specifieke referenties

EAN-code
5400706501002
Nieuw
chat Reviews (0)
Er zijn geen reviews.
Laden..