• -€ 0,76

Calendula maceraat 10% bio

€ 0,76 korting
€ 21,74 € 22,50
Inclusief belasting
Chi Calendula maceraat 10% bio
  • Merk: CHI
  • Inhoud: 100ml
  • EAN: 8714243002517

Chi Calendula maceraat 10% bio

Calendula maceraat 
Calendula (goudsbloem) is een oeroude medicinale plant die al duizenden jaren wordt gewaardeerd voor haar huidherstellende werking. De calendula plant is inheems in het Middellandse Zeegebied en Azië maar is tegenwoordig ook een populaire tuinplant. De gele tot goudoranje bloemen vallen op door hun uitbundige bloei van het vroege voorjaar tot het late najaar. De Latijnse naam wijst daar ook op: de naam calendula is namelijk afgeleid van ‘calendae’ wat eerste dag van de maand betekent. 

Huidverzorging & massage 
Bij velen is de werkzaamheid van calendula bekend! De olie kan puur worden gebruikt bij vele huidproblemen en is misschien wel de beste olie voor een gesprongen en schrale huid. Calendula is ook bijzonder geschikt bij een gevoelige of schilferige huid en voor de babyhuid die snel neigt naar (luier)uitslag. Dankzij de hydraterende en beschermende werking is calendula ook een goede aftersunolie. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat calendula het herstellende vermogen van de huid ondersteunt. Calendula maceraat is ook een belangrijk ingrediënt van de Calendula Repair Balm: een eerste hulp bij zowel acute situaties als bij een langdurig geprikkelde huid. 

Je kunt het maceraat puur gebruiken of mengen met bijvoorbeeld amandel of jojoba voor een super verzachtende (baby)olie. Gebruik het calendula maceraat bij: 

Schrale plekken 
Kloofjes 
Rode en geprikkelde huid 
Uitgedroogde huid 
Gevoelige huid en baby’s 
Luieruitslag en rode billetjes 
Voor een ontspannende massageolie met calendula maceraat kun je 100ml vette plantolie nemen en optioneel 10 – 15 druppels essentiële olie toevoegen. 

Wat is een maceraat?
Een maceraat is een olieproduct van een vette plantolie (meestal olijfolie) met daarin werkzame stoffen afkomstig van bloemen of ander plantmateriaal dat in de vette plantolie is geweekt. De naam maceraat is afkomstig van het Latijnse woord ‘Macerare’, dat letterlijk ‘in de week zetten’ betekent. Macereren is de traditionele manier om essentiële oliën en andere werkzame stoffen uit een plant te gebruiken voor de huid. Om het maceraat te maken worden de plantendelen een maand of langer geweekt in een goede kwaliteit olijfolie. Daarna wordt het gezeefd en dan is het maceraat klaar.

Dit maceraat is een oplossing van 10% calendula in olijfolie.

Aan dit maceraat is een natuurlijke antioxidant van rozemarijn CO2-extract toegevoegd. Dit biologische CO2-extract is afkomstig uit de naalden van de rozemarijnplant en wordt opgelost in zonnebloemolie. Een klein percentage van deze natuurlijke antioxidant wordt door de boer toegevoegd aan het maceraat. Omdat er bij het maken van een maceraat verse bloemen, bladeren of wortels gebruikt worden zijn maceraten kwetsbaar voor schimmels en andere verontreinigingen. Deze natuurlijke anitoxidant komt de houdbaarheid van het maceraat ten goede!

Ingredienten

Calendula officinalis flower extract, Olea europaea fruit oil, Rosmarinus officinalis leaf extract, Helianthus annuus seed oil

Gebruik

Voor een ontspannende massageolie met calendula maceraat kun je 100ml vette plantolie nemen en optioneel 10 – 15 druppels essentiële olie toevoegen.

Waarschuwingen

Gebruik geen calendula maceraat inwendig tijdens de zwangerschap.  

Bij een allergie voor Jacobs kruiskruid is voorzichtigheid geboden. 

Bewaar de olie in de koelkast bij onregelmatig gebruik.

103560

Datasheet

Merk
CHI
Inhoud
100ml
Biologisch
Ja

Specifieke referenties

EAN-code
8714243002517
Nieuw
chat Reviews (0)
Er zijn geen reviews.
Laden..